Start your Business – Mongolie

Ik ben Oogii en ik ben werkloos. Voordat ik de MBC- en MINA-training volgde, had ik geen kennis en begrip van zaken. Vorig jaar probeerde ik echter een bedrijf te starten en dat mislukte, dus mijn verlangen en hoop om weer zaken te doen was gedoofd. Mijn man stelde voor om samen de MBC-cursus te volgen.

Op de eerste lesdag, toen ik het werkboek aan het lezen was met de vraag: “Ben jij een zakenman of -vrouw?“, trok die titel mijn aandacht en ik wilde een antwoord op deze vraag krijgen! Hierdoor ontstond bij mij de wens om tijdens elke les hard te studeren. Het verlangen om een bedrijfsidee te ontwikkelen, een micro-onderneming te starten en daar de resultaten van te zien, begon steeds sterker te worden.

Door de MBC training heb ik de basiskennis en -kunde opgedaan over ondernemen. En ik heb meer geleerd over wat belangrijk is om een succesvol bedrijf te starten. Het was erg interessant om de cursussen te doorlopen en marktonderzoek te doen. Het was wel moeilijk om de gedetailleerde berekeningen te maken, wat nodig was om een concreet business plan te schrijven, maar ik had het gevoel alsof er daadwerkelijk een bedrijf ontstond en dat inspireerde mij.

In de toekomst wil ik het familiebedrijf starten, een kanaal van zegeningen worden voor veel mensen, het koninkrijk van God helpen uitbreiden en veel mensen inspireren en ondersteunen om een micro-business te starten. Bedankt MBC en MINA!

SYB training in Mongolie