Business Ideeën – Mongolie

Ik ben Bat, 50 jaar en woon samen met mijn vrouw en 4 kinderen. Om mijn gezin te kunnen onderhouden, doe ik veel soorten werk. Over het algemeen is dat het werk waar ik het minste van houd. Mijn wens is om een familiebedrijf te starten. Vanwege allerlei redenen kon ik zo’n bedrijf niet starten. Mogelijk heeft dat te maken met de eerdere bedrijfjes die ik gestart heb en mislukt zijn. Ondanks dat heb ik nog steeds het verlangen om een familiebedrijf op te starten.

Door mijn deelname aan de GYB bedrijfstraining van MBC, ben ik opnieuw gemotiveerd om een familiebedrijf te starten. Ik heb begrepen dat we voorafgaand aan het starten van een bedrijf aandacht moeten besteden aan marktonderzoek, wat kan mijn marktaandeel zijn, welke vaardigheden moet ik over beschikken, is mijn praktische ervaring voldoende, en wat zijn de benodigde middelen om het bedrijf levensvatbaar te maken. Daarnaast is het belangrijk dat we een diepere relatie met God hebben, om leiding van Hem te krijgen.

Daar wil ik nog aan toe voegen dat ik MINA en MBC zo dankbaar ben dat ze me hebben geholpen om in te zien dat ik mijn bedrijf niet met een groot kapitaal hoef te starten.